Abonneer je op onze Podcast
& Volg ons op Social Media 
Pasta Met Pompoen En Burrata

Pasta met Pittig Gegrilde Hokkaido Pompoen en Burrata Crème

Ontdek dit unieke Italiaanse pastagerecht met pittig gegrilde Hokkaido pompoen, romige burrata crème en een knapperige hazelnoot-parmezaan topping. Perfect voor herfst- en winterdiners, boordevol smaak en textuur.
Oftewel: een Italiaans-Koreaans feestje op je bord!

Zucca! Het ultieme comfortfood dat nooit teleurstelt. Maar dit keer, beste lezers, hebben we bij PodjeKoken besloten om de traditionele Italiaanse keuken een spicy make-over te geven. Enter: Koreaanse chili poeder. Ja, je leest het goed! Deze vurige smaakmaker ontmoet onze geliefde burrata en een zachte Hokkaido pompoen in een symfonie van zoet, romig en pittig.

De Hokkaido pompoen – de Beyoncé onder de pompoenen – is een ster in de Italiaanse herfstkeuken. Maar wist je dat deze oranje bol oorspronkelijk uit Japan komt? Zoals de pasta een tweede thuis vond in Italië, zo werd de Hokkaido pompoen een Italiaanse held.

Dit gerecht werd ooit geserveerd tijdens de magische winterdiners van 2024 in de voormalige kerk van Hensbroek. Daar, tussen kaarslicht en rode wijn, werd het een icoon. En nu, lieve vrienden, mag jij deze showstopper in jouw keuken brengen. Bereid je voor op een smaaksensatie die je bord doet zingen en je gasten doet dansen.

Pasta Met Pompoen En Burrata

Pasta met Pittige Hokkaido Pompoen en Burrata Crème

Dit smaakvolle pastagerecht combineert de zoete zachtheid van Hokkaido pompoen met de romige luxe van burrata crème. De pittige touch van Koreaanse chili poeder voegt een spannende twist toe, terwijl de crunch van Parmezaanse kaas en hazelnoten zorgt voor een heerlijke textuur.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Pastagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 480 kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Vergiet
  • Kaasrasp
  • Blender of staafmixer
  • Oven

Ingrediënten
  

  • 400 g Korte pasta (mezze maniche of penne)
  • 1 middelgroot Hokkaido pompoen
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 200 g Burrata
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 100 g Gebrande hazelnoten gehakt
  • 50 g Roomboter
  • 1 dessertlepel Koreaanse chili poeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de Hokkaido pompoen in blokjes en hussel met olijfolie, zout, peper en Koreaanse chili poeder. Rooster 25-30 minuten tot zacht en gekarameliseerd.
    1 middelgroot Hokkaido pompoen, 4 eetlepels Olijfolie, 1 dessertlepel Koreaanse chili poeder
  • Mix de burrata met een scheutje olijfolie en een snufje zout tot een gladde crème.
    200 g Burrata, Zout en peper
  • Rooster de hazelnoten in een droge pan. Meng deze met de geraspte Parmezaanse kaas.
    100 g Gebrande hazelnoten, 50 g Parmezaanse kaas
  • Kook de pasta tot al dente en bewaar een kopje kookwater. Giet af.
    400 g Korte pasta (mezze maniche of penne)
  • Meng de geroosterde pompoen met de pasta en een beetje kookwater. Voeg de burrata crème en roomboter toe en meng goed.
    50 g Roomboter
  • Verdeel over borden en top met de Parmezaan-hazelnootmelange en extra chili poeder.

Notities

Voor een extra pittige kick kun je meer Koreaanse chili poeder toevoegen. Dit gerecht is perfect voor herfst- en winterdiners.
Trefwoord burrata, pasta, pompoen