Oftewel: een Italiaans-Koreaans feestje op je bord!
Zucca! Het ultieme comfortfood dat nooit teleurstelt. Maar dit keer, beste lezers, hebben we bij PodjeKoken besloten om de traditionele Italiaanse keuken een spicy make-over te geven. Enter: Koreaanse chili poeder. Ja, je leest het goed! Deze vurige smaakmaker ontmoet onze geliefde burrata en een zachte Hokkaido pompoen in een symfonie van zoet, romig en pittig.
De Hokkaido pompoen – de Beyoncé onder de pompoenen – is een ster in de Italiaanse herfstkeuken. Maar wist je dat deze oranje bol oorspronkelijk uit Japan komt? Zoals de pasta een tweede thuis vond in Italië, zo werd de Hokkaido pompoen een Italiaanse held.
Dit gerecht werd ooit geserveerd tijdens de magische winterdiners van 2024 in de voormalige kerk van Hensbroek. Daar, tussen kaarslicht en rode wijn, werd het een icoon. En nu, lieve vrienden, mag jij deze showstopper in jouw keuken brengen. Bereid je voor op een smaaksensatie die je bord doet zingen en je gasten doet dansen.
Pasta met Pittige Hokkaido Pompoen en Burrata Crème
Equipment
- Grote pan
- Vergiet
- Kaasrasp
- Blender of staafmixer
- Oven
Ingrediënten
- 400 g Korte pasta (mezze maniche of penne)
- 1 middelgroot Hokkaido pompoen
- 4 eetlepels Olijfolie
- 200 g Burrata
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 100 g Gebrande hazelnoten gehakt
- 50 g Roomboter
- 1 dessertlepel Koreaanse chili poeder
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de Hokkaido pompoen in blokjes en hussel met olijfolie, zout, peper en Koreaanse chili poeder. Rooster 25-30 minuten tot zacht en gekarameliseerd.1 middelgroot Hokkaido pompoen, 4 eetlepels Olijfolie, 1 dessertlepel Koreaanse chili poeder
- Mix de burrata met een scheutje olijfolie en een snufje zout tot een gladde crème.200 g Burrata, Zout en peper
- Rooster de hazelnoten in een droge pan. Meng deze met de geraspte Parmezaanse kaas.100 g Gebrande hazelnoten, 50 g Parmezaanse kaas
- Kook de pasta tot al dente en bewaar een kopje kookwater. Giet af.400 g Korte pasta (mezze maniche of penne)
- Meng de geroosterde pompoen met de pasta en een beetje kookwater. Voeg de burrata crème en roomboter toe en meng goed.50 g Roomboter
- Verdeel over borden en top met de Parmezaan-hazelnootmelange en extra chili poeder.