Abonneer je op onze Podcast
& Volg ons op Social Media 
Spaghetti Aglio Olio Peperoncino

Spaghetti Aglio e Olio

Ontdek hoe je met slechts vier ingrediënten – olijfolie, knoflook, Spaanse peper en peterselie – een authentiek Italiaans pastagerecht maakt. Klaar in 15 minuten en boordevol smaak. Perfect als snel diner of verfijnd voorgerecht.

Spaghetti Aglio e Olio à la PodjeKoken: De Kunst van Simpele Perfectie

Welkom in de wereld van eenvoud en smaakexplosies, waar spaghetti, knoflook, olijfolie, en een hint van Spaanse peper een meesterwerk vormen. Dit gerecht, spaghetti aglio e olio, is de culinaire equivalent van een Italiaans liefdeslied: weinig woorden, maar elke noot raakt recht in het hart. En zoals mijn Nonna Nedda altijd zei, “Wie aglio e olio niet snapt, snapt Italië niet.”

De oorsprong van spaghetti aglio e olio ligt in Napels, de stad van Vesuvius en pizza, waar creativiteit en eenvoud de hoekstenen van de keuken zijn. Dit gerecht werd geboren in de tijd dat mensen weinig middelen hadden, maar veel liefde voor eten. En dat proef je. Het is hét gerecht dat je omarmt na een lange dag of, zoals mijn vrienden in Garda weten, na een avond vol goede wijn (of net een beetje te veel daarvan).

Spaghetti Aglio Olio Peperoncino

Spaghetti Aglio e Olio

Spaghetti aglio e olio is een klassiek Italiaans gerecht dat de eenvoud van de Italiaanse keuken perfect belichaamt. Met slechts vier basisingrediënten – olijfolie, knoflook, Spaanse peper en peterselie – creëer je in 15 minuten een smaakvolle maaltijd.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Pastagerecht, Voorgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen
calorieën 220 kcal

Equipment

  • Kookpan
  • Vergiet
  • Koekenpan
  • Houten lepel

Ingrediënten
  

  • 400 g spaghetti
  • 12 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 4 knoflooktenen fijngehakt
  • 3 Spaanse pepertjes verkruimeld
  • 3 eetlepels peterselie fijngehakt
  • 2 eetlepels Himalayazout

Instructies
 

  • Breng een grote pan water aan de kook met 2 eetlepels Himalayazout en kook de spaghetti al dente volgens de verpakking.
    400 g spaghetti, 2 eetlepels Himalayazout
  • Verhit in een ruime koekenpan op laag vuur de olijfolie. Voeg de knoflook en Spaanse peper toe. Zorg dat de knoflook licht goudbruin wordt, maar niet verbrandt.
    12 eetlepels olijfolie, 4 knoflooktenen, 3 Spaanse pepertjes
  • Haal de pan van het vuur en voeg de peterselie toe. Roer goed door.
    3 eetlepels peterselie
  • Giet de spaghetti af, bewaar een kopje kookwater, en meng de spaghetti door het oliemengsel. Voeg een scheutje kookwater toe voor extra glans en binding.

Notities

Wist je dat veel Italianen dit gerecht eten na een avondje uit? Het helpt tegen een kater!
Trefwoord authentieke Italiaanse recepten, pasta recepten, spaghetti