Hallo lieve Podje Koken fans! Remco en ik hebben onlangs een fantastisch pastagerecht gemaakt bij mij thuis, geïnspireerd op een recept van Tuindiner.nl. Het was zo lekker dat we het graag met jullie willen delen! Maar eerst een grappig verhaal.
Tijdens het bereiden brak ik per ongeluk de courgette doormidden bij het verwijderen van de zaadlijsten. Gelukkig maakt dat helemaal niet uit, want ze worden toch verwerkt in de romige crème of de gebakken blokjes in de saus. Remco overkwam trouwens precies hetzelfde, dus maak je geen zorgen als je courgette ook breekt. Het is allemaal onderdeel van de charme van zelf koken, toch?
Goed, nu het recept! Met de frisse smaken van citroen en kruiden, de pittige vegetarische nduja en de romige textuur van de courgette til je een simpele pasta naar een hoger niveau. Probeer het zelf en laat ons weten wat je ervan vindt!

Pasta met Courgette Crème, Vegetarische Nduja en Verse Kruiden
Ingrediënten
- 400 gram Korte pasta (zoals penne)
- 1 handje Grof Zeezout (voor het kookwater)
- 2 Courgettes
- 100 ml Olijfolie van goede kwaliteit
- 2 eetlepels Kappertjes
- 4 tenen Knoflook
- 2 handjes Verse Basilicum
- 6 blaadjes Verse Munt
- 1 eetlepel Nduja (traditionele of vega variant)
- Geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas
- Zeezout en peper naar zout
Instructies
- Halveer de courgettes in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Snijd 1 courgette in blokjes.2 Courgettes
- Blancheer de andere courgette 3 min. in gezouten water. Pureer met olijfolie tot een gladde crème. Zet apart.100 ml Olijfolie van goede kwaliteit
- Bak de courgetteblokjes in olijfolie tot goudbruin. Zet apart.
- Fruit de knoflook en basilicumsteeltjes in olie. Voeg de kappertjes toe en zet het vuur uit.4 tenen Knoflook, 2 handjes Verse Basilicum, 2 eetlepels Kappertjes
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Bewaar wat kookvocht.400 gram Korte pasta (zoals penne), 1 handje Grof Zeezout
- Meng de pasta met de courgette crème, gebakken courgette, nduja, citroenrasp en kruiden. Voeg indien nodig wat kookvocht toe.6 blaadjes Verse Munt, 1 eetlepel Nduja (traditionele of vega variant), Geraspte schil en sap van 1 biologische citroen
- Serveer bestrooid met Parmezaanse kaas, versgemalen peper en een scheutje olijfolie.4 eetlepels Parmezaanse kaas, Zeezout en peper naar zout